eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
bohren & der club of gore
Bohren & Der Club Of Gore - dark jazz
120 minuten
Geen voorstellingen gevonden

Wat geweldig, Bohren & Der Club Of Gore komt naar de Cacaofabriek!
De Duitse meesters van de 'dark jazz' treden nauwelijks op - zeker niet in ons land - en daarom zijn wij bijzonder trots dat de band naar Helmond komt voor één van hun mysterieuze optredens.

De band werd in 1988 opgericht door Thorsten Benning (drums), Robin Rodenberg (bass) en toetsenist Morten Gass. De heren kenden elkaar van school en hadden een gezamenlijke hobby: luisteren naar extreme muziek, varierend van grindcore tot death -en doommetal. Ze wilden samen unieke muziek spelen, iets wat er nog niet echt was. In 1997 kwam Christoph Clöser (saxofoon) bij de band en na de release van 'Sunset Mission' brak de band echt door naar een groter publiek. Die positie werd verstevigd na de release van het baanbrekende album 'Black Earth' waarop de band haar ongrijpbare muziek naar grote hoogte stuwde. Die lijn werd doorgezet op het onlangs verschenen laatste album'Piano Nights'.

Ze noemen het zelf doom jazz. Mensen die de muziek voor het eerst horen associëren de muziek van Bohren met de mysterieuze muziek van Twin Peaks. Instrumentaal, sfeervol, traag, beangstigend, beeldend.
Live is het helemaal een belevenis: donker, met slechts een paar gekleurde spots op het podium trekt de hoogmis aan je voorbij. De muziek van Bohren & Der Club Of Gore moet je ervaren, voelen.

zoek