cinelive

CINe_LIVE - Beleef het groots

Geen kaartje voor het concert van je favoriete artiest? De tickets voor internationale sportevent in no time uitverkocht? Geen probleem! Met Cine_Live beleef je internationale concerten, films, festivals en evenementen gewoon bij jou om de hoek. Groots én intiem tegelijk.  

Geniet van een geweldige totaalbeleving door middel van een gigantisch projectiescherm, een projector die streamt op bioscoopkwaliteit en het geluid uit de vele speakers. Alsof je er live bij bent! Daarnaast kent het Cine_Live-programma regelmatig iets extra's, zoals een voorgesprek met één van de makers of een nabeschouwing door mensen uit het vak, om je echt helemaal in het onderwerp onder te dompelen. Beleef het zelf, met Cine_Live.

Bekijk hieronder het programma.

10 nov | Freak Scene: the Story of Dinosaur JR met Mennot Pot

Cine_Live wordt geopend met een hommage aan een van de meest invloedrijke bands die in de jaren negentig de rockscene inspireerde. Tijdens deze avond geniet je van de indrukwekkende film 'Freakscene: The Story Of Dinosaur Jr.' De film vertelt het verhaal van de drie charismatische muzikanten in de disfunctionerende band; J. Mascis (zang, gitaar), Lou Barlow (bas) en Murph (drums).

Voor aanvang van de film zal (pop)journalist Menno Pot een inleiding verzorgen. Hij is al bijna 25 jaar popjournalist van de Volkskrant, maar zijn muziekverhalen verschijnen ook in tijdschriften als Soundz en Luister. Als muziekliefhebber is hij omnivoor, maar het stevigst is hij geworteld in de Amerikaanse alternative van rond 1990: Nirvana, Mudhoney, Sonic Youth, Pixies. En Dinosaur Jr. natuurlijk!

Meer info en tickets vind je hier. 

20 nov | Flashback: EK ’88 met Berry van Aerle en Wim Kieft

In het hol van de leeuw kroonde Oranje zich in 1988 tot Europees kampioen. De verlossende kopbal van Wim Kieft tegen Ierland, de 1-2 zege tegen Duitsland, de iconische volley van Marco van Basten in de final, de extatische taferelen in de Amsterdamse grachten bij de thuiskomst: het zijn beelden die in ons collectieve sportgeheugen staan gegrift.

Deze middag komt het tot een unieke herbeleving. Aan de hand van interviewer Eddy van der Ley blikken twee helden van 1988, Wim Kieft en Berry van Aerle, terug op het meest succesvolle eindtoernooi ooit. Prachtige beelden maken ‘het feest der herkenning’ compleet. Aansluitend geniet je live van de openingswedstrijd van het WK 2022!

Meer info en tickets vind je hier. 

11 dec | Flashback: wk ’74 met Johnny Rep, Wim Rijsbergen en René van de Kerkhof

Oranje had in 1974 de uitgelezen kans wereldkampioen te worden. In West-Duitsland maakte het Nederlands elftal van aanvoerder Johan Cruijff furore met het hooggeprezen ‘totaalvoetbal’. In de finale tegen het gastland zou de bekroning moeten volgen, maar het liep anders. Toch gaat het WK van 1974 als iconisch de boeken in, als de doorbraak van Nederland als mondiaal toonaangevend voetballand. Dat iconische toernooi krijgt een unieke herbeleving, samen met enkele spelers die erbij waren.

Johnny Rep, Wim Rijsbergen en René van de Kerkhof nemen je, aan de hand van beelden en uitgedaagd door Eddy van der Ley, mee op een sentimental journey. Ze geven verrassende antwoorden op priemende vragen. Over de totstandkoming van het ‘totaalvoetbal’, de legendarische wedstrijd tegen topfavoriet Brazilië, de relletjes, de hand van bondscoach ‘IJzeren’ Rinus Michels en het hoe en waarom van de verloren finale. Na de pauze is er ook de gelegenheid tot het stellen van vragen en na afloop is er een meet & greet met de oud-topvoetballers.

Meer info en tickets vind je hier.

zoek