26 mei – 02 juli: Meer over... Antropoceen

Afbeelding ter promotie van activiteiten in De cacaofabriek rondom het thema AntropoceenNog tot en met 11 september is bij Museum Helmond de indringende tentoonstelling ANTROPOCEEN te bezoeken. Met ‘Meer over Antropoceen’ onderstrepen, verstevigen en verdiepen we bij De Cacaofabriek het verhaal achter deze adembenemende expositie.

Op het programma
Onze programmeurs selecteerden spraakmakende werken om de thematiek rondom deze tentoonstelling verder te verkennen. Van het verontschuldigende I am So Sorry (documentaire/ film) tot aan de eigengereide muzikale hertaling van Koyaanisqatsi door We Stood Like Kings (filmconcert). En van de wonderlijke lezing The Incredible Shrinking Man (theatrale lezing) door ontwerper/ kunstenaar Arne Hendriks tot aan Anthropocene: The Human Epoch (documentaire/ film) van het Canadese drietal wat ook verantwoordelijk is voor de bijzondere expositie in Kunsthal Helmond.

Link naar meer over het speciale programma.

Ook zien!
Ga naar ANTROPOCEEN, het tijdperk van de mens in de Kunsthal van Museum Helmond. Een kilometerslange tunnel door ooit ondoordringbare bergen, baden met neonkleurige vloeibare lithium voor gebruik in batterijen en de laatste mannelijke Noordelijke witte neushoorn. De Canadese kunstenaars Edward Burtynsky, Jennifer Baichwal en Nicholas de Pencier legden in meer dan twintig landen de voetafdruk van de mens op aarde vast. De indringende foto’s op groot formaat, fascinerende video’s en indrukwekkende augmented reality installaties hebben een dubbele bodem. Tegelijkertijd prachtig en afschrikwekkend, maken ze ons bewust van onze invloed op de ecosystemen en de atmosfeer van de aarde.

zoek