Klassen Meetup naar De Cacaofabriek

De Human-serie 'Klassen' gaat over onderwijs en ongelijkheid. Op maandag 30 november werd op NPO1 de eerste aflevering uitgezonden van deze nieuwe zevendelige reeks.

Afbeelding van televisieserie Klassen

Hoeveel je verdient, waar je woont en naar wat voor school je je kinderen later stuurt en hoeveel extra CITO-trainingen je betaalt als het advies lager dan VWO. Oftewel, uit onderzoek blijkt dat kinderen van hoogopgeleide ouders ‘over geadviseerd’ worden en kinderen van laagopgeleide ouders ‘onder geadviseerd’. En dat is zeker niet alleen aan de hand in Amsterdam-Noord – de plek waar het in de TV serie over gaat – maar van toepassing op heel Nederland.

De serie is gemaakt door Ester Gould en Sarah Sylbing, makers van de serie ‘Schuldig’ uit 2017, waarvoor ze de Nipkow prijs ontvingen. Naar aanleiding van die serie werden in het land debatavonden georganiseerd om over het onderwerp ‘Schuldig’ verder te praten. Die debatavond vond toen plaats in de popzaal van De Cacaofabriek, waarbij allerlei betrokkenen met elkaar in een constructief en vruchtbaar gesprek terecht kwamen.

Begin volgend jaar gaat ook Klassen het land in om in elke provincie een ‘meet up’ avond te organiseren, waarbij het de bedoeling is dat gesproken gaat worden met betrokkenen over oplossingen. De Cacaofabriek zal op 11 februari 2021 de locatie zijn voor de editie van Noord-Brabant.

Meer info via deze link.

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd

zoek