Gebruikte stenen op Omroep Brabant

Voor het tv-programma ‘Gebruikte stenen’ bezoekt Hannelore Struijs in Brabant een groot aantal voorbeelden. Zo nam ze ook een bezoekje aan De Cacaofabriek. Op dinsdagavond 17 november om 17:50 uur zal deze uitzending te zien zijn op Omroep Brabant. Omroep Brabant is te vinden bij Ziggo op kanaal 30 (buiten Brabant op kanaal 712) en KPN kanaal 507.

Foto bij nieuwsartikel over tv-programma Gebruikte stenen

De Cacaofabriek 
Een aantal jaren geleden is de ruim 125 jaar oude fabriek veranderd in een culturele hotspot met filmzalen, een concertzaal, expositieruimte, kantoorruimtes en horeca. Directeur van De Cacaofabriek, Jochem Otten, vertelt enthousiast over de nieuwe functie van het pand. Over het industriële verleden van de fabriek spreekt Hannelore met stadshistoricus Giel van Hooff. Architect Ronald Schleurholts legt uit wat er allemaal bij komt kijken als je een oud en vervallen gebouw wil transformeren tot een modern pand.

Rubriek
In deze aflevering over Helmond komen naast De Cacaofabriek en de Vlisco ook vier andere voorbeelden van industrieel erfgoed aan bod: het Industrieel Atrium dat ooit onderdeel was van een garenfabriek, de Helmondse watertoren uit 1948, het postkantoor op de markt uit 1892, en een schoorsteen uit 1912 dat het enige bouwwerk is dat nog herinnert aan steenfabriek De Nijverheid.

Deze aflevering bevat ook een vlog van studenten bouwkunde en architectuur van de TU Eindhoven, over een watertoren ergens in Brabant die een nieuwe bestemming heeft gekregen. Deze keer staat die in Vught. 

De uitzending van Gebruikte Stenen is inmiddels ook terug te kijken. Zie daarvoor deze link.

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd

zoek