Za 17 jun: Pop-upconcert Dag van de Componist

Op zaterdag 17 juni - tijdens de nationale Dag van de Componist - is De Cacaofabriek één van de podia voor een speciaal pop-upconcert. Verschillende componisten en musici trekken door Noord-Brabant en geven concerten.

Deze dag komen componisten in de schijnwerpers te staan. Voor deze dag blijven ze dan ook niet in de vertrouwde concertzaal, maar treden ze met pop-upconcerten naar buiten. Tijdens dit pop-upconcert gaat onder andere de nieuwe compositie van Eveline Vervliet in première. 

Meer dan 100 componisten doen mee, waaronder de Componist des Vaderlands Martin Fondse, de stadscomponist van Den Bosch Bart van Dongen, de prijswinnende componist Seung Won-Oh, Meriç Artaç, Noëmi Schermann, Jan-Peter de Graaff en Jonás Bisquert. 

Met de jaarlijkse Dag van de Componist wil New Music NOW de waarde en het plezier van nieuwe muziek tonen en de componisten van die muziek huldigen. Het festival toont dat nieuwe muziek veelzijdig is en niet alleen in concertzalen en theaters klinkt, maar ook vanaf klokkentorens, op straat, in parken, clubs en in huiskamers.

📅
10:30 – 11.00 uur: Witte Rook, Breda
𝟭𝟯.𝟬𝟬 – 𝟭𝟯.𝟯𝟬 𝘂𝘂𝗿: 𝗖𝗮𝗰𝗮𝗼𝗳𝗮𝗯𝗿𝗶𝗲𝗸. 𝗛𝗲𝗹𝗺𝗼𝗻𝗱
15.00 – 16.00 uur: Centraal Station, Den Bosch
20.15 – 22.00 uur: Hasseltse Kapel, Tilburg

zoek