Nieuwe, compacte reeks Under the Rainbow start op zondag 27 mei

Op zondag 27 mei 2023 start een nieuwe reeks Under the Rainbow af: stuk voor stuk kleurrijke, culturele evenementen af die allemaal op een andere manier ruimte creëren, kleur geven, ijs breken en scherpstellen. Ook nu geniet je in De Cacaofabriek van een programma over identiteit. Weliswaar in een compacte uitvoering dit keer, maar daarom niet minder inspirerend. 

Expo Nieuwe Patronen
Hoe word je (via kleding) tot man gemaakt? Wat als je anders wilt? Kan je eigen geschiedenis met terugwerkende kracht gerepareerd worden? Paul van de Waterlaat en Haiko Sleumer onderzoeken via textiel, collagekunst en fotomanipulatie deze vragen en doen in de expositie Nieuwe Patronen een poging om het individuele en collectieve verleden te herschrijven. Welke nieuwe mogelijkheden ontstaan er als we gestolde ideeën van mannelijkheid en vrouwelijkheid loslaten?

Expo Nieuwe Patronen - Workshop
De kunstenaars van de expositie Nieuwe Patronen, Paul van de Waterlaat en Haiko Sleumer, een workshop waarin je zelf aan de slag gaat met collages, herstory (het vertellen van de geschiedenis vanuit vrouwelijk oogpunt) en het concept kleding.

ZA 3 JUN | 11:00 - 13:00 | Expo

Expo Nieuwe Patronen - Artist talk
In de artist talk geven de kunstenaars van de expositie Nieuwe Patronen, Paul van de Waterlaat en Haiko Sleumer, theoretische verdieping bij de tentoonstelling. Er wordt dieper ingegaan op het maakproces van Nieuwe Patronen.

ZO 11 JUN | 15:00 | Zaal 4

Film Blue Jean
Jean (Rosy McEwen) is gymdocent op een middelbare school. Het is 1988 en de regering van Thatcher neemt een wet aan, die de promotie van homoseksualiteit verbiedt (Clause 28). Op school is Jean niet open over haar seksualiteit. Zo ver is ze zelf nog niet, maar deze nieuwe wet maakt het nu ook onmogelijk. Door de komst van een nieuwe leerlinge wordt Jean uiteindelijk toch gedwongen keuzes te maken.

Meerdere speeldata | Bekijk ze hier

Bekijk hier meer informatie over het Under The Rainbow-programma.

zoek