Zondag 14 mei sluit de expo TUSSENRUIMTE met kunstenaarsgesprek en harpmuziek

Zondag 14 mei a.s. vindt de finissage plaats van de tentoonstelling TUSSENRUIMTE. Het programma start om 15.00 uur met het kunstenaarsgesprek tussen Leo Vroegindeweij en Tinka Pittoors, geleid door curator en exposant van deze expo: Ton Slits. Rond 16.30 uur wordt de middag afgesloten met muziek van harpiste Miriam Overlach. De keuze voor de stukken die ze gaat spelen zijn afgestemd op de kunst in de ruimte waardoor er een wisselwerking tussen de muziek en de beelden ontstaat.

 

15.00 uur | Kunstenaarsgesprek Leo Vroegindeweij en Tinka Pittoors

Na een inleiding door curator van TUSSENRUIMTE en kunstenaar Ton Slits gaan de kunstenaars Leo Vroegindeweij en Tinka Pittoors onder leiding van Ton Slits, zowel beneden als boven in de expositieruimte van De Cacaofabriek, dieper in op hun eigen en op elkaars kunstwerken. Daarbij komen overeenkomsten en verschillen in vormentaal, thematiek, titels, sfeer, ritme en kleur uitvoerig aan bod.

16.30 uur | Muzikaal programma door harpiste Miriam Overlach

In de reeks 'Reflex' van De Link wordt hedendaagse muziek aan actuele beeldende kunst verbonden. Speciaal tijdens de finissage zal harpiste Miriam Overlach zich muzikaal verhouden tot de groepstentoonstelling TUSSENRUIMTE. Naast harpklassiekers uit de 20e eeuw van Hindemith en Berio en baroksonates van Scarlatti wordt het instrument ook op onorthodoxe wijze door haar bespeeld met glazen knikkers, water en bekers.

De finissage op zondag 14 mei is gratis bij te wonen: aanmelden kan hier.

Meer informatie over de tentoonstelling TUSSENRUIMTE.

zoek