Expositie TUSSENRUIMTE presenteert performances, films en kunstenaarsgesprekken

Cultureel programma bij Tussenruimte

Gedurende de looptijd van de tentoonstelling TUSSENRUIMTE t/m 14 mei is er een cultureel programma dat het publiek dichter bij de onderwerpen van de kunstenaars brengt. Tinka Pittoors, Leo Vroegindeweij, Nathalie Brans en Ton Slits reageren op een geheel eigen wijze op de wereld om ons heen.

Performance Nathalie Brans ‘Wearing the Moon’
Kunstenaar Nathalie Brans voert tweemaal de performance 'Wearing the moon' uit. De performance loopt synchroon aan de schijnbare transformatie van de maan: op de grote cirkelrok van de kunstenaar wordt de kaart van de maan geborduurd zoals die zich toont op dat moment. Van smalle sikkel tot volle maanschijf. De performance is een verbeelding van de wens van de mens om af te stemmen op het universum. Er wordt geen begin en eind aangekondigd, bezoekers worden er op een terloopse manier mee geconfronteerd. De (stille) performance vindt plaats op woensdag 29 maart en zaterdag 29 april tussen 13.00 tot 17.00 uur in de expositie TUSSENRUIMTE.

Kunstenaarsgesprekken in TUSSENRUIMTE
In de expositieruimte tussen de werken van de vier kunstenaars van TUSSSENRUIMTE zullen twee kunstenaarsgesprekken plaatsvinden. Na een korte inleiding door de moderator gaan beide kunstenaars, zowel beneden als boven, dieper in op hun eigen en op elkaars kunstwerken. Daarbij komen overeenkomsten en verschillen in vormentaal, thematiek, titels, sfeer, ritme en kleur uitvoerig aan bod. Op zondag 2 april om 15.00 uur vindt een gesprek plaats met beeldend kunstenaars Nathalie Brans en Ton Slits, met Rick Vercauteren als moderator. Op zondag 14 mei, tijdens de finissage van de tentoonstelling, vindt om 15.00 uur een gesprek plaats met beeldend kunstenaars Tinka Pittoors & Leo Vroegindeweij, met Ton Slits als moderator

Filmprogramma met ruimte als thema
In de filmzaal van De Cacaofabriek staan twee prijswinnende films geprogrammeerd, die linken met de werken van TUSSENRUIMTE. Op zaterdag 25 maart wordt Melancholia getoond, een film van Lars von Trier met topcast, waarin een planeet op ramkoers met de aarde ligt. Twee zussen Justine (Kirsten Dunst) en Claire (Charlotte Gainsbourg) gaan daarbij op verschillende manieren om met de naderende catastrofe. Op zaterdag 22 april is ‘Gravity’ te zien, met George Clooney en Sandra Bullock, die het verhaal vertelt over astronauten die door een ongeluk in de ruimte blijven zweven. Beide films staan om 15.00 uur geprogrammeerd, zodat een bezoek vooraf aan de expositie goed te combineren is.

De expositie TUSSENRUIMTE is tot en met 14 mei 2023 dagelijks te zien in De Cacaofabriek Expo. Toegang is gratis.

zoek