23 maart Première Fresh Cacao Revisited - 5 jaar bekroond academietalent

Ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum van Fresh Cacao, gaat op donderdagavond 23 maart de film Fresh Cacao Revisited in première in De Cacaofabriek. Vijf veelbelovende jonge talenten ontvingen in de afgelopen jaren de Carat Lucas Gasselprijs, een aanmoedigingsprijs voor vers academietalent uit het hele land. Filmmaker Rein Peeters legde de bijzondere portretten van Caz Egelie, Nina Markus, Jerrold Saija en David Kater vast in deze film.

Carat Lucas Gasselprijs
In 2017 werd een nieuwe prijs voor jong talent in het leven geroepen; de Carat Lucas Gasselprijs. Ieder jaar reikt een speciale jury deze prijs uit aan één van de exposanten van de tentoonstelling Fresh Cacao, een presentatie van geselecteerde academietalenten uit het hele land in De Cacaofabriek. Na vijf jaar zijn de prijswinnaars in een korte film geportretteerd; hoe gaat het met ze en wat heeft het winnen van de Carat Lucas Gasselprijs voor ze betekend?

Fresh Cacao Revisited
Geïnteresseerden en genodigden komen het als eerst te weten op donderdagavond 23 maart in De Cacaofabriek. Rein Peeters, een jonge filmmaker die vanuit persoonlijke fascinatie bezig is (jonge) kunstenaars in hun atelier op te zoeken en te interviewen, bleek de ideale kandidaat om met zijn camera op bezoek te gaan bij de prijswinnaars. Het heeft bijzondere portretten opgeleverd, opgenomen in het atelier of een residence. Ze vertellen over wat hen drijft in hun werk en hoe ze gevormd zijn tot kunstenaar. Het wordt duidelijk dat het winnen van de Carat Lucas Gasselprijs voor hen allemaal van betekenis is.

Première-avond 23 maart 2023
Deze avond zal er tevens een nagesprek plaatsvinden en wordt een bijzondere projectie van Nina Markus op de zijgevel van De Cacaofabriek getoond. De avond wordt afgesloten met een drankje in de brasserie. Aanwezigheid op deze avond vindt plaats op uitnodiging via De Cacaofabriek, Stichting Carat en de prijswinnende kunstenaars. De film zal in september tijdens de expo Fresh Cacao 2023 opnieuw te zien zijn.

zoek