15 Jaar popfotografie van Dave van Hout in expo 'Shot but still (a)live' in de Lichtstraat vanaf 9 december

Dave van Hout - Shot But Still Alive - 15 jaar Popfotografie - Lenny Kravitz

Vanaf 9 december kun je ze zomaar tegenkomen in De Cacaofabriek: Red Hot Chili Peppers, Chuck Berry, Coldplay en Ed Sheeran. Dave van Hout (Helmond, 1971) legde deze en nog veel meer artiesten de afgelopen 15 jaar vast met zijn camera. Een overzicht van zijn werk is t/m 15 januari 2023 te bewonderen in de expo 'Shot But Still (A)live' - niet alleen binnen in de Lichtstraat, maar ook buiten op de zijgevel middels reusachtige projecties tijdens de avonduren.

Zijn portfolio bevat inmiddels menig icoon uit de rock- en popwereld. Geboren Helmonder Dave van Hout mag dan ook gerust tot de beste concert- en festivalfotografen van Nederland worden gerekend. Daar zijn wij natuurlijk hartstikke trots op! Bruce Springsteen, Foo Fighters, Pearl Jam, Neil Young; je kunt bijna geen naam van een band of artiest noemen, of ze zijn ooit en ergens wel ‘geschoten’ door Dave. Leg de foto’s naast het werk van andere willekeurige concertfotografen en je ziet al snel een verschil: de ‘shots’ van Dave laten niet alleen de artiest in kwestie in volle glorie zien, maar hebben ook een echte ‘Van Hout-signatuur’.

“Muziek is voor mij echt een eerste levensbehoefte. Het feit dat ik die liefde voor muziek kan delen met mijn andere passie, fotografie, maakt mij tot een gezegend mens. Ik kan me geen leven zonder muziek voorstellen. Muziek is emotie. Het brengt me vreugde, maar soms ook tranen, letterlijk. Ik ben dan ook een gevoelsmens. Muziek kan me raken tot in de kern. Daarom ben ik waarschijnlijk ook in staat om de juiste momenten vast te leggen. De muziek goed aanvoelen en de juiste timing, dat is denk ik mijn kracht.”

De expositie ‘Shot but Still (A)live: 15 jaar popfotografie’ is vanaf vrijdag 9 december t/m zondag 15 januari 2023 te zien in de Lichtstraat tijdens de openingstijden van De Cacaofabriek. De toegang is geheel gratis. De projecties buiten zijn doordeweeks elke avond te zien van 16.30 – 23.00 uur en in het weekend van 16.30 – 00.00 uur.

Lees hier meer over de expositie van Dave van Hout.

zoek