Laatste dag Aquavit in aantocht

De tentoonstelling Aquavit, met meer dan 100 kunstwerken van 12 hedendaagse kunstenaars is te zien tot en met 29 mei. Op deze laatste openingsdag kijken we terug op een succesvolle tentoonstellingsperiode, onder andere met een Plantmeditatie en een afsluitend woord van Niels van Maanen, conservator bij het Rijksmuseum.

Plantmeditatie, een goed gesprek met een plant
Op zondag 29 mei kun je van 11.30 tot 12.30 uur deelnemen aan een plantmeditatie die wordt gegeven door beeldend kunstenaar Jolanda Schouten in de tentoonstelling Aquavit. Voor deze expositie maakte zij een monumentale aquarel van 5,5 meter bij 3,5 meter, waarbij de natuur in alle fases van bloei en verwelking de inspiratiebron vormde. Tijdens de meditatie word je uitgenodigd om op te gaan in het nu en de bloemen die je voor je ziet. Tekenen = kijken. Laat je handen leiden door hetgeen je ziet en laat je creativiteit de vrije loop om een aquareltekening te maken, terwijl je luistert naar een soundscape van James de Jong (student HKU Music 3.0) die speciaal is gemaakt om je even af te zonderen van de geluiden van buitenaf, en inwaarts te laten keren. Na afloop neem je je tekening als aandenken mee naar huis.

Meld je aan via juliennetullemans@cacaofabriek.nl

Korte afsluitende lezing
Om 15.00 uur zal Niels van Maanen, conservator van 20e en 21e -eeuwse tekeningen en prenten van het Rijksmuseum een afsluitende korte lezing houden over ‘de aquarel’.

Je bent van harte welkom!

zoek