afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

spinning gold

Donna Summer, Bill Withers, Gladys Knight, The Village People, KISS … Het zijn slechts enkele van de iconen die groot werden onder de meest kleurrijke muziekproducent van de industrie; Neil Bogart.

Spinning Gold laat zien hoe hij met zijn Casablanca Records de muziekgeschiedenis herschreef.
Een verhaal zo ambitieus, schokkend, sexy, cool en ongelofelijk dat het alleen maar waar kan zijn. Nog voordat de disco regeerde, was er één platenlabel dat alles veranderde.
Met Casablanca Records creëerde Neil Bogart – die werkelijk alles deed om een hit te scoren - het meest succesvolle, onafhankelijke platenlabel aller tijden. Door een mix van creatieve waanzin en een totaal geloof in elkaar en de muziek die ze maakten vormde zijn ragtag-team van jonge muziekliefhebbers een hele eigen cultuur.
Enkele van de populairste muzieksterren van vandaag vertolken in Spinning Gold de iconen die hen inspireerden en zingen hun meest populaire liedjes, waaronder Grammy en Golden Globe-genomineerde Wiz Khalifa als George Clinton, Jason Derulo als Ron Isley van de Isley Brothers, Pink Sweat$ als Bill Withers, Grammy genomineerde Tayla Parx als Donna Summer en multi-Grammy-winnaar Ledisi als Gladys Knight.

Timothy Scott Bogart 2023
130 minuten
Jeremy Jordan, Michelle Monaghan, Jason Derulo, Wiz Khalifa, Pink Sweat$, Tayla Parx, Ledisi
Engels
Nederlands
Verenigde Staten
Geen voorstellingen gevonden

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek