afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

toon w. is hersteld

Het leven van Toon Walravens: hoe een uiterst succesvolle bendeleider, met een kansarme jeugd vol drank, drugs en gevangenisstraffen, bekroond werd met internationale prijzen.

Bij de voorstelling van 16 mei a.s. van deze film zullen zowel regisseur Rob Deelen als hoofdrolspeler Toon Walraven aanwezig zijn om in gesprek te gaan met het publiek.

Toon is vandaag de dag een veelgevraagd gastspreker in de wereld van detentie, justitie, ervaringsdeskundigheid en forensische zorg. Maar daar zag het lang niet naar uit.

In de documentaire vertelt Toon over zijn leven en komen er verschillende personen die zijn pad kruisten aan het woord. Je wordt mee teruggenomen naar de jeugd van Toon en je beleeft, door waarheidsgetrouwe reconstructies, hoe hij opgroeit en in de criminaliteit belandt. Drank, drugs, diefstal en vechtpartijen domineren zijn leven. Na diverse korte detenties krijgt hij aan het begin van de jaren negentig vijf jaar gevangenisstraf als leider van een criminele organisatie. Deze straf betekent voor hem de ommekeer…

Toon is niet genezen, Toon Walravens is hersteld.

Rob Deelen 2023
79 minuten
Toon Walravens, Cas Kuyten, Niels Braun, Jorick de Kruif
Nederlands
Geen voorstellingen gevonden

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek