afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

heaven stood still - the incarnations of willy deville

Éénmalige vertoning van de documentaire 'Heaven Stood Still : The Incarnations of Willy DeVille (2022)', die het leven en de muziek van een unieke artiest portretteert die zowel bij leven als postuum veel te weinig erkenning heeft gekregen voor zijn unieke positie binnen de traditionele Amerikaanse muziek van de jaren ‘70, ‘80 en ’90. Aansluitend is er live muziek van Bandeville, die eigen interpretaties spelen van de songs van Willy Deville.

DeVille begon zijn muziek carrière in de CBGB-punkscene in het New York van de jaren ‘70 met zijn band Mink DeVille. Geboren als Billy Borsey in de fabrieksstad Stamford, Connecticut, smeedde hij voor zichzelf een totaal unieke identiteit. Zijn liefde voor muziek en films waren zijn inspiratie en zijn uitweg naar de grote stad. Zijn krachtige zangstem en steeds evoluerende podiumpersonages toverden avontuurlijke uitstapjes naar rhythm-and-blues-, cajun-, salsa-, mariachi- en tejanomuziek. Met zijn “Spanish-Americana” was hij een van de meest originele en meest romantische figuren van het rocktijdperk.

DeVille verkocht in zijn 35-jarige carrière een miljoen platen in Europa met hits als Spanish Stroll, Hey Joe, You Better Move On, Demasiado Corazon. Hij werd genomineerd voor een Academy Award voor het themalied van de film ‘Princess Bride’, stond op alle grote podia in Europa, maar in zijn thuisland bleef hij bijna volledig onbekend.

Let op: de film is Engels ondertiteld!

Kaarten voor deze film met aansluitend live muziek koop je op deze website onder het kopje 'Podium' en dan ga je naar Bandeville (24 februari a.s.)
Zaal open vanaf 19.15 uur; film start om 20.00 uur.

Larry Locke 2022
84 minuten
Engels
Engels
Verenigde Staten
vr 24 feb 2023 - 20:00 - Popzaal seated

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek