afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

transamerica

Bree is een conservatieve transseksueel. Ze werkt hard en spaart elke cent om de laatste operatie te kunnen betalen, die van haar eindelijk een echte vrouw zal maken.

Dan krijgt ze een telefoontje van een zekere Toby, die haar zoon blijkt te zijn, veroorzaakt door een onhandig avontuurtje. Toby blijkt ook nog eens in de gevangenis te zitten in New York. Bree gaat op aanraden van haar therapeute dan toch maar naar New York om haar zoon op te halen. Deze heeft geen enkel idee hoe de vork in de steel zit en Bree besluit dat voorlopig maar zo te houden.

Iedereen raadde debuterend regisseur Duncan Tucker aan om de rol van transseksueel Bree Osbourne door een man te laten vertolken, maar omdat het personage al een jarenlang traject van hormoonbehandelingen en plastische chirurgie had ondergaan, was Tucker terecht huiverig dat een man in vrouwenkleding niet zou overtuigen. Het leek hem dan ook aannemelijker om dit personage door een vrouw te laten spelen. Voor Desperate Housewife Felicity Huffman de taak om als vrouw een man te spelen die een vrouw wordt. Ze slaagt hier glansrijk in en is terecht onder de prijzen bedolven.

Deze film maakt deel uit van de nieuwe reeks Under the Rainbow, een inspirerend programma over identiteit. Verwacht deze winter een flink aantal kleurrijke, culturele evenementen die allemaal op een andere manier ruimte creëren, kleur geven, ijs breken en scherpstellen. Met elke vrijdag steevast een film binnen dit thema!

Duncan Tucker 2005
103 minuten
Felicity Huffman, Kevin Zegers, Fionnula Flanagan
Engels
Nederlands
Verenigde Staten
Geen voorstellingen gevonden

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek