afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

filosofilm - code inconnu

Een gefrustreerde jongeman werpt een papiertje in de schoot van een Roemeense bedelares. Wanneer een verontwaardigde voorbijganger wil dat hij zijn excuses aanbiedt aan de vrouw, ontstaat er een ruzie. De politie komt tussenbeide en als gevolg daarvan moeten de twee mannen mee naar het politiebureau en wordt de vrouw het land uitgezet. Dan wordt het verhaal van de betrokkenen verteld.

Filosofilm gaat over net wat verder dan alleen het kijken naar een film. Wat voor achterliggende kwesties worden in de film vertoond? Komen deze overeen met ons moraal en hoe vallen deze films binnen de 21e eeuw? Als het gaat om de combinatie van films en filosofie bestaan er minstens twee type films: films die een filosofische kwestie als onderwerp hebben en dit met beeldverhaal tot leven brengen en films die met hun materiaal iets filosofisch duidelijk maken.

Dr. Rob van Gerwen gaat met u in gesprek over de betreffende filosofische kwesties van de film. Vandaag handelt het over de film Code Inconnu.

Het centrum van Parijs. Een gefrustreerde jongen gooit een papiertje in de schoot van een illegale bedelares. Als een verontwaardigde getuige hem wil dwingen zijn excuses aan te bieden ontstaat een felle ruzie. De politie bemoeit zich ermee, met als resultaat dat de twee kemphanen mee moeten naar het bureau en de illegale vrouw het land wordt uitgezet. Dit drama vormt het snijpunt van de film.

Michael Haneke 2000
118 minuten
Juliette Binoche, Thierry Neuvic
Frans
Nederlands
ma 06 feb 2023 - 19:00 - Zaal 4

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek