afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

rose

In de herfst van 1997 nemen Ellen en haar man Vagn Inger mee op een busreis naar Parijs. Inger is de zus van Ellen, is schizofreen en woont in een inrichting.

Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels, kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie, maar niet alle medereizigers kunnen aanvankelijk haar ad remme, soms wat grofgebekte uitspraken waarderen. Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden. Terwijl Ellen en Vagn hun handen vol hebben aan het wispelturige gedrag van Inger, weet ze geleidelijk aan iedereen voor zich te winnen en wordt het een hartverwarmende en memorabele reis.

Rose is een Deens feelgood drama van regisseur Niels Arden Oplev. De film scoorde hoog bij het publiek tijdens de afgelopen editie van Film By The Sea. Arden Oplev baseerde het scenario deels op zijn eigen ervaringen en koos voor een Deense sterrencast met Lene Maria Christensen (The Legacy), Søren Malling (Borgen) en met de hoofdrol voor Sofie Gråbøl (The Killing). De film was dit jaar in Denemarken al een enorm box-office succes.

Niels Arden Oplev 2022
106 minuten
Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen
Deens
Nederlands
Denemarken
ma 30 jan 2023 - 16:15 - Zaal 2
di 31 jan 2023 - 16:00 - Zaal 2
wo 01 feb 2023 - 10:00 - Zaal 4 Goedemorgen
wo 01 feb 2023 - 16:00 - Zaal 2
di 07 feb 2023 - 16:00 - Zaal 2

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek