afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

festen

Vader Helge, het sterke hoofd van een welgestelde Deense familie, viert zijn zestigste verjaardag. Zijn kinderen, twee zoons, een dochter en hun aanhang, komen een feestelijk diner bijwonen maar ze zijn niet allemaal van plan er een groot feest van te maken. Een van de zoons grijpt het evenement aan om een gruwelijk geheim uit het verleden te onthullen en hierdoor barst de bom.

FILOSO FILM
Filosofilm gaat over net wat meer dan het kijken naar een film. Wat voor achterliggende kwesties worden in de film vertoond? Komen deze overeen met ons moraal en hoe vallen deze films binnen de 21e eeuw? Als het gaat om de combinatie van films en filosofie bestaan er minstens twee type films: films die een filosofische kwestie als onderwerp hebben en dit met beeldverhaal tot leven brengen en films die met hun materiaal iets filosofisch duidelijk maken.

Dr. Rob van Gerwen gaat met ons in gesprek over de betreffende filosofische kwesties van de film. Het gespreksonderwerp van deze film is: Dogma '95.

Als u zich wilt aanmelden voor een passe-partout kan dit door een mailtje te sturen naar: info@cacaofabiek.nl
Normaal ticket voor deze voorstelling kost € 12,50, een passe-partout voor alle 6 de voorstellingen kost €62,50 (dus 1 filmticket gratis!).

Thomas Vinterberg 1998
105 minuten
Ulrich Thomsen, Henning Moritzen, Thomas Bo Larsen, Paprika Steen
Deens
Nederlands
Denemarken
Geen voorstellingen gevonden

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd