afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

filmlezing - film en kunst

Drs. Constant Hoogenbosch beweegt zich dagelijks in de wereld van film en media. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de film-, televisie- en radiowereld startte hij in 2000 zijn bedrijf Movie Machine, waarmee hij samenwerkt met filmhuizen, culturele centra, bedrijven en onderwijsinstellingen waar hij doceert over uiteenlopende onderwerpen uit de film- en mediawereld.

We hebben Constant bereid gevonden om een maandelijkse cyclus van (film)lezingen te houden in de Cacaofabriek, met zeer uiteenlopende onderwerpen als thema van de lezingen.

Er bestaat een interessante relatie tussen film en kunst. Film zelf is een totaalkunst en wordt op zijn beurt beïnvloedt door andere disciplines en kunstvormen. In deze lezing kijken we naar film als kunstvorm, naar arthouse-films en hoe een regisseur artistieke elementen kan inzetten voor een film.

De lezing van Constant zal onder andere fragmenten bevatten van films als Beyond the Black Rainbow (2010), L'Assassinat du Duc de Guise (1908), Brownian Movement (2010),Paris, Texas (1984), Titus (1999), Frida (2002)en At Eternity’s Gate (2018).

2022
90 minuten
Nederlands
Nederland
Geen voorstellingen gevonden

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek