afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

el buen patrón

In afwachting van een bezoek van een commissie die zijn bedrijf een onderscheiding zou kunnen toekennen, probeert een charismatische fabriekseigenaar koortsachtig alle problemen met zijn werknemers op te lossen, waarmee hij onbewust een explosieve kettingreactie met grote gevolgen in gang zet.

De charismatische fabriekseigenaar Blanco staat onder druk omdat hij kans maakt op een lokale onderscheiding voor zakelijke uitmuntendheid. Alles in zijn familiebedrijf, dat industriële weegschalen produceert, moet hiervoor gesmeerd lopen.

Maar Blanco’s perfecte plaatje wordt bedreigd wanneer hij te maken krijgt met een ontslagen werknemer die uit is op wraak, een depressieve opzichter en een verliefde en ambitieuze stagiaire. Om zijn kansen op de prijs niet te verspelen en de balans in zijn bedrijf te herstellen, bemoeit de manipulatieve 'goede baas' zich schaamteloos met het privéleven van zijn medewerkers en overschrijdt hij bijna elke denkbare grens. Hiermee zet hij onbewust een explosieve kettingreactie met grote gevolgen in gang.

Fernando León de Aranoa 2021
120 minuten
Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor, Óscar de la Fuente, Sonia Almarcha, Fernando Albizu
Spaans
Nederlands
Spanje
Geen voorstellingen gevonden

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek