afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

a-ha: the movie

Take on Me is een van die nummers die nog steeds tot in de uithoeken van de kleinste karaokezalen gezongen wordt. De hit betekende de wereldwijde doorbraak van a-ha.

Het is vandaag de dag moeilijk te geloven dat deze eerste single van a-ha bij de eerste release helemaal niet aansloeg buiten hun geboorteland. Toch gaven de jongens niet op, ze waren er heilig van overtuigd dat ze een wereldhit in handen hadden - en terecht: Take on Me wist een paar maanden later alsnog prijs na prijs naar Noorwegen te halen. Een sprookje volgde, nooit eerder had een Noorse band zoveel internationale successen.

Het succes van a-ha veranderde Morten Harket, Magne Furuholmen en Pål Waaktaar in één klap in tieneridolen, terwijl ze zelf liever als serieuze rocksterren gezien werden. Niet geïnteresseerd in rijkdom of in glorie zijn ze ook 35 jaar later nog wanhopig op zoek naar erkenning voor hun werk. Op de nog altijd overvolle zalen en gillende fans na, is er echter een hoop veranderd. De relatie tussen de drie voormalige jeugdvrienden is stroef.

Wat is er gebeurd? a-ha The Movie laat zien wat het supersterrendom met levens doet. Een inkijkje in het leven van een band, die overduidelijk meer was dan een one-time wonder. Een film over goede muziek, grote ambities, gebroken vriendschappen en – heel misschien - zelfs vergiffenis.

Thomas Robsahm 2021
108 minuten
Morten Harket, Magne Furuholmen, Pål Waaktaar
Noors, Engels
Nederlands
Duitsland, Noorwegen
Geen voorstellingen gevonden

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek