afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

wending

De Cacaofabriek neemt een Wending tegen pesten. Iedereen heeft er links of rechts wel eens mee te maken gehad. Het is nog altijd een groot probleem in Nederland. Wending is een confronterende film over dit thema, gemaakt voor en door jongeren. Op 19 april, de Landelijke Dag tegen Pesten, wordt de film vertoond in De Cacaofabriek in Helmond.

Initiatiefnemer Joop Kessels uit Heeze vond het hoog tijd voor een andere kijk op pesten. Daarom maakte hij in de zomer van 2020 de speelfilm Wending samen met de Peelpioniers en ruim 100 jongeren uit de Brabantse Peelregio. In september ging Wending in première in Pathé Tuschinski in Amsterdam en in De Ruchte in Someren. Behalve een heleboel lokaal talent is er in de film ook een aantal bekende Nederlanders te zien: oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting, wereldkampioen kickboksen Amira Tahri, voormalig topbasketballer Henk Pieterse en danstalent Daniel Stosic uit Deurne.

Het verhaal van Wending gaat over Max en Floor. Zij zitten met elkaar in een klas op een school waar veel gebeurt. Floor wordt in het nieuwe schooljaar steeds meer het slachtoffer van pesterijen en Max lijkt hier ook een rol in te hebben. De twee ontwikkelen een bijzondere band die er uiteindelijk toe leidt dat hun levens flinke wendingen krijgen. Let op: de film is bedoeld om te confronteren en kan als heftig worden ervaren. We raden kinderen aan de film samen met een ouder/volwassene te kijken. Minimumleeftijd voor bezoekers is 12 jaar.

Joop Kessels 2022
90 minuten
Nederlands
Nederland
Geen voorstellingen gevonden

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek