afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

sun children

De twaalfjarige Ali en zijn vrienden gaan niet naar school. Ze werken hard in een garage en gaan op pad om te zakkenrollen; alles om maar aan geld te komen om te overleven en hun families te helpen. Wanneer Ali per toeval de opdracht krijgt om een ondergrondse schat te vinden, verzamelt hij zijn vriendjes en gaan ze op zoek.

Om in de buurt te komen moeten ze zich aanmelden bij de zonneschool, een liefdadigheidsorganisatie die lesgeeft aan straat- en werkende kinderen en die vlakbij de tunnel van de schat is.

In Sun Children staat het thema kinderarbeid centraal. De film gaat over kinderen die moeten werken om hun familie te ondersteunen en daardoor niet naar school kunnen, een situatie waarin tot op de dag van vandaag 152 miljoen kinderen zich bevinden.

De leefwereld van kinderen is waar de internationaal gelauwerde Majidi zich op focust in zijn films. Zijn film Children of Heaven (1998), die niet is uitgebracht in Nederland, was de eerste Iraanse film die was genomineerd door de Academy. Sun Children ontving vorig jaar op het filmfestival van Venetië twee awards waaronder die voor Beste Jonge Acteur voor hoofdrolspeler Roohollah Zamani.

Majid Majidi 2020
99 minuten
Roohollah Zamani
Perzisch
Nederlands
Iran
Geen voorstellingen gevonden

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek