afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

green tales of the city

Op dit moment komen in Glasgow de wereldleiders bij elkaar om te praten en om afspraken te maken over het klimaat. En dat is ook echt heel hard nodig! Misschien kunnen ze nog wat advies gebruiken en daarom organiseren wij vanavond een filmavond met Green Tales of The City. En regisseur Gwen Jansen is aanwezig om de film in te leiden en om na de film met u in gesprek te gaan over het klimaat.

We hoeven nog niet aan de anti-depressiva als het gaat om het redden van onze planeet. De Nederlandse documentairemaker Gwen Jansen geeft met deze film een optimistisch inkijkje in de duurzaamheidsbeweging in ons land. Deze wordt in rap tempo krachtiger en omvangrijker. Het decor wordt gevormd door vijf steden die zich inzetten voor het vergroten van de duurzaamheid en leefbaarheid in hun stad. Zo zijn er diverse projecten in de Green Capital Nijmegen, maar ook in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam.
Als kijker volg je van binnenuit de verhalen van buitengewoon bevlogen en gedreven mensen, die allen grootse, vernieuwende projecten zijn gestart om zoveel mogelijk andere Nederlanders positief te activeren om milieubewuster te leven. In deze inspirerende docu zien we 'on the job' hoe ze dit proberen te doen, welke samenwerkingen ze opzoeken en voor welke grote uitdagingen ze soms komen te staan.

2021
78 minuten
Nederlands
Nederland
Geen voorstellingen gevonden

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek