afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

accepteren en doorgaan - het verhaal van jelle van gorkom

Na afloop van deze documentaire is Jelle van Gorkom zelf aanwezig om met het publiek in gesprek te gaan. Bovendien zal regisseur Ad van Ham (uit Helmond) de film kort inleiden!

Jelle van Gorkom (Doetinchem, 1991) is één van de meest succesvolle BMX’ers van
Nederland. Hij werd tenminste één keer Nederlands Kampioen in alle leeftijdscategorieën, 15 keer in totaal. In 2015 won hij zilver op het Wereldkampioenschap in Zolder (België) en in 2016 won hij op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro ook zilver. Sinds 9 januari 2018 staat Jelle ook bekend als ‘die jongen van die val met die ketting’. Het was de tweede keer
dat hij in coma raakte na een val op de BMX-baan.

In deze documentaire wordt Jelle gevolgd vanaf het moment dat hij wordt ontslagen uit zijn (eerste) revalidatie kliniek, ruim 5 maanden na zijn val. De vooruitzichten die hij kreeg van de artsen waren somber. Nooit meer praten, lopen of fietsen. Daar dacht Jelle anders over.

We volgden hem 3 jaar lang tijdens zijn revalidatie, bij hem thuis en in zijn zoektocht naar (kleine) verbeteringen. De continue drang om telkens een beetje beter te worden hebben er voor gezorgd dat het verhaal van Jelle één grote bron van inspiratie is geworden.

2021
90 minuten
Nederlands
Nederland
Geen voorstellingen gevonden

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd