afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

koolhovens keuze (inleiding + film) - mexican border

Regisseur en cinefiel Martin Koolhoven komt naar de Cacaofabriek om op zijn eigen, karakteristieke wijze inleidingen te verzorgen bij films van zijn eigen favoriete regisseurs, acteurs of actrices.

Met het hem kenmerkende enthousiasme vertelt Koolhoven over alles wat film de moeite waard maakt. In verschillende sessies - vanavond dus de eerste uit een reeks - laat hij filmfragmenten zien en besteedt hij aandacht aan zijn favorieten.
In het eerste uur laat Martin fragmenten zien, leidt deze in en begeleidt ze met enthousiast live commentaar. Vervolgens is er een korte pauze, waarna Martin de hoofdfilm zelf zal inleiden. Bereid je voor om een heerlijke avond betoverd te worden!

Vanavond neemt Martin ons mee naar het ruige grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten.

Al vanaf het prille ontstaan van Hollywood tot op de dag van vandaag dient dit gebied als prominente locatie in de meest uiteenlopende genres: van western tot sciencefiction, van film noir tot horror. In weer een avondvullend programma dat druipt van de filmliefde legt Koolhoven haarfijn uit hoe dat komt en wat dat betekent.

Aansluitend gaan we kijken naar de film 'From Dusk Till Dawn'.

2021
90 minuten
Nederlands
Geen voorstellingen gevonden

zoek