afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

hermitage: the power of art

Hermitage: the Power of Art gaat over de rijke geschiedenis van het gebouw, maar ook die van de stad Sint-Petersburg en de vele mensen die hier geleefd hebben te midden van kunst, literatuur, muziek en poëzie.

De documentaire voert ons van de stichter van de stad, Peter de Grote, en zijn liefde voor de Hollandse meesters tot de allereerste kunstcollectie die door Catharina de Grote in 1764 bemachtigd werd; van de overwinning van de Russische keizer Alexander I op Napoleon en de revolutie van 1917 tot het Sint-Petersburg van nu.

De film toont de schoonheid en kleurenpracht van de stad - overdag en bij nacht. Beroemde plaatsen vol herinneringen aan muziek, poëzie en literatuur passeren de revue, evenals de lange straat Nevski Prospekt, de bruggen en het water, de beelden van Poesjkin en Catharina de Grote en de huizen van de adel die uitkijken over de rivier. Een gebied waar de geest rondwaart van literaire grootheden als Dostojevski, Gogol en Nabokov en waar de muziek te horen is van componisten als Glinka, Prokofjev en Tsjaikovski.

Hermitage: the Power of Art is gemaakt door Michele Mally in nauwe samenwerking met de organisatie achter De Hermitage in Sint-Petersburg. De bekroonde Italiaanse acteur Toni Servillo (La Grande Bellezza) gidst de toeschouwer langs het magnifieke interieur met kunst van Europese meesters als Leonardo da Vinci, Rubens en Rembrandt, door het winterpaleis, het theater, langs de Loggia van Rafaël, de portrettengalerij van oorlogshelden en de allergrootste Matisse-collectie ter wereld.

De Hermitage in Sint-Petersburg trekt jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers. Het is een imposante plek die al 250 jaar het hart vormt van de tweede stad van Rusland, met inmiddels een collectie van meer dan 3 miljoen kunstwerken.

Michele Mally 2019
88 minuten
Italiaans, Engels
Nederlands
Italië
Geen voorstellingen gevonden

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd