afbeelding van film scene

oasis knebworth

Op 10 en 11 augustus 1996 kwamen 250.000 jonge muziekfans samen in Knebworth Park om Oasis te zien optreden in twee recordbrekende, tijdperk-bepalende shows.

Nu komt het concert naar het witte doek, 25 jaar na dato. Een cinematografische tijdreis naar één van de meest iconische optredens uit de jaren ’90, met interviews en terugblikken van onder meer de broers zelf: Liam en Noel Gallagher.

De concerten waren binnen een dag uitverkocht: maar liefst 2,5 miljoen mensen (2% van de gehele Britse bevolking!) probeerden tickets te kopen. De optredens kwamen in een tijd waarin het Verenigd Koninkrijk langzaam maar zeker uit een lange recessie kroop. Een golf van vertrouwen in eigen kunst en cultuur, die de naam ‘Cool Britannia’ kreeg, verspreidde zich door het land: Oasis’ opkomst weerspiegelde deze hervonden zelfverzekerdheid.

Met een setlist boordevol absolute hits, zoals Champagne Supernova, Wonderwall en Don’t Look Back in Anger, waren de twee dagen in Knebworth zowel een hoogtepunt in het succes van de band als een mijlpaal voor een hele generatie.

Oasis Knebworth 1996 vertelt het verhaal van dat weekend, en van de speciale band tussen Oasis en zijn fans. Dit verhaal wordt verteld via de ogen van deze fans, maar ook door aanvullende interviews met de band en de concertorganisatoren. Regisseur Jake Scott stelde de film samen van uren aan concertopnames en nooit eerder vertoonde beelden. Een uitgelaten en op momenten aangrijpende filmische viering van één van de belangrijkste concerten van de afgelopen 25 jaar.

Jake Scott 2021
120 minuten
Engels
Nederlands
Verenigd Koninkrijk
Geen voorstellingen gevonden

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd