afbeelding van film scene

dealing with death - the best of idfa

Deze film maakt onderdeel uit van de serie The Best Of IDFA die deze vrijdag 30 juli in de Cacaofabriek plaatsvindt. U kunt 4 IDFA films zien voor één prijs. Tickets - waarmee u dus naar 4 films kunt - zijn te koop via de ticketbutton bij de eerste film van deze reeks, 'Gorbachev.Heaven' van 12.00 uur. Uitvaartmanager Anita moet ervoor zorgen dat de vele culturen in de Bijlmer allemaal hun plaats vinden in een nieuw op te richten rouwcentrum. Maar hoe meer ze leert, hoe meer ze twijfelt aan haar missie.

De vele culturen in de Bijlmer, in Amsterdam-Zuidoost, hebben allemaal hun eigen rituelen rond het afscheid van de doden. Uitvaartmanager Anita gaat als witte Nederlander op verkenning. Ze moet de wensen in kaart brengen voor een nieuw rouwcentrum voor alle culturen dat uitvaartorganisatie Yarden hier hoopt op te richten.

Maar hoe meer ze ziet en leert, hoe meer de aanvankelijk zelfverzekerde Anita begint te twijfelen. In een moskee spreekt iemand ontnuchterende woorden. Hebben die veelkleurige gemeenschappen Yarden eigenlijk wel nodig? Laverend tussen twee werelden krijgt Anita ook in haar eigen kring te maken met de dood, waardoor ze zichzelf weer nieuwe vragen stelt.

Dit verslag in grotendeels observerende stijl volgt deze onzekere missie over een periode van meer dan vijf jaar. Het combineert de eigen ervaring van Anita met een breder beeld vol culturele contrasten, zoals onder meer verbeeld in een parallelmontage van een sobere Nederlandse begrafenis naast een met muziek en dans omlijste Ghanese uitvaart. Intussen moet op het kantoor van Yarden het ideaal van diversiteit in overeenstemming worden gebracht met het businessplan.

Winnaar van de IDFA Award for Best Dutch Documentary.

Een ticket voor The Best of IDFA kost 27,50 euro en daarmee kunt u 292 minuten aan film zien! Koop uw ticket via de eerste film van The Best Of IDFA, te weten ‘Gorbachev. Heaven’.

Paul Rigter 2020
74 minuten
Nederlands/Engels/Papiaments/Twi
Nederlands
Nederland
Geen voorstellingen gevonden

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd