afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

la dea fortuna

Alessandro en Arturo zijn al meer dan vijftien jaar samen. De passie is een beetje uit de relatie geraakt en ze praten zelfs over uit elkaar gaan. Dan staat op een dag Alessandro's beste vriendin Annamaria voor de deur.

Ze is ziek en moet voor onderzoek een paar dagen naar het ziekenhuis. Ze vraagt Alessandro en Arturo of ze op haar dochter en zoontje willen passen. De komst van de twee kinderen zet hun dagelijkse ritme compleet op zijn kop, maar de liefde en verantwoordelijkheid voor de twee zorgt ook voor een onverwachte wending in hun leven.

Regisseur Ferzan Özpetek werd in 1959 geboren in Istanbul maar verhuisde in de jaren zeventig naar Italië, waar hij bekend is geworden door o.a. de successen Hamam, Il Bagno Turco, Harem Suaré, La Finestra di Fronte en Mine Vaganti. Met La Dea Fortuna gaat hij terug naar zijn oorsprong om verhalen te verfilmen vanuit zijn persoonlijke achtergrond.

Voor La Dea Fortuna raakte Özpetek geïnspireerd door een gesprek met de vrouw van zijn broer. Zijn broer was ernstig ziek en zou kort daarop overlijden. Diens vrouw zei tegen Ferzan: "Ik heb ook een zwakke gezondheid, met mijn diabetes. Mocht mij iets overkomen, wil jij dan met jouw vriend samen voor onze kinderen zorgen?"

La Dea Fortuna werd eind vorig jaar uitgebracht in Italië en was een aantal weken de best bezochte film. De productie werd onlangs bekroond met de David di Donatello Award voor Best Actress (Jasmine Trinca). Tevens werd de titelsong Che Vita Meravigliosa van Diodato (de zanger die in 2020 voor Italië zou meedoen met het Eurovisie Songfestival) bekroond met de award voor Best Original Song.

Ferzan Özpetek 2019
114 minuten
Stefano Accorsi, Silvia Ranfagni, Gianni Romoli
Italiaans
Nederlands
Italië
Geen voorstellingen gevonden

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd