afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

lara

Vandaag is het Lara’s zestigste verjaardag en de dag waarop haar zoon Viktor een pianorecital zal geven met een eigen compositie. Viktor is echter het huis en zijn veeleisende moeder ontvlucht en laat ook deze dag niets van zich horen.

Lara's pogingen tot contact worden tegengewerkt door familieleden die haar duidelijk maken dat ze Viktor met rust moet laten. Uit wanhoop koopt ze de laatste concertkaarten op en deelt die uit aan oude bekenden. Het wordt een dag en avond vol bijzondere ontmoetingen en verrassingen.

Lara is een aangrijpend maar ook een genuanceerd verhaal over een veeleisende moeder. Regisseur Jan Ole Gerster, bekend van Oh Boy (2012), is een van Duitslands meest gewaardeerde jonge filmmakers. In zijn nieuwe film Lara worden de hoofdrollen verzorgd door Corinna Harfouch (Der Untergang, Perfume) en Tom Schilling (Werk ohne Autor, Oh Boy, Der Baader Meinhof Complex). Lara kreeg inmiddels meerdere prijzen op internationale filmfestivals waaronder de Speciale Juryprijs op het Karlovy Vary International Film Festival en de Fiprescil-prijs op het Munich Filmfestival. De film werd eind vorig jaar met veel succes in de Duitse bioscopen uitgebracht.

Jan Ole Gerster 2019
98 minuten
Corinna Harfouch, Tom Schilling, Volkmar Kleinert
Duits
Nederlands
Duitsland
Geen voorstellingen gevonden

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd

zoek