afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

manta ray

Cinepuur start 2020 met een cyclus Aziatische films, de kans om drie veelgeprezen films te zien, allemaal origineel, verrassend en met een uniek inkijkje in de cultuur van verschillende Aziatische landen.

Manta Ray is een Thais drama waarin het realisme van het aanvankelijk eenvoudige verhaal zich vermengt met magische elementen tot een complex geheel met veel ruimte voor interpretatie.

Een Thaise visser ontfermt zich over een gewonde man die hij aantreft in de bossen aan de kust. Daar spelen zich geheimzinnige zaken af. Vele lichamen zijn er haastig begraven. ’s Nachts dwalen lichtjes rond als zielen van overledenen. De visser noemt de man Thongchai. Hoewel deze geen woord spreekt en vermoedelijk doof is, bloeit er kalmpjes een mooie vriendschap op. Dit brengt de visser tot een besluit met verregaande gevolgen. Wanneer hij op een dag niet terugkeert van zee neemt Thongchai stap voor stap het leven van zijn redder over – zelfs diens teruggekeerde ex-vrouw.

Aroonpheng draagt deze eerste lange speelfilm op aan de Rohingyas, want de doden kunnen omgekomen vluchtelingen uit buurland Myanmar zijn. Deze poëtische hommage werd onder meer bekroond als beste film in de Orizzonti-sectie van Venetië.

De pers over Manta Ray:
De Filkmkrant: “Betoverend.”
De Volkskrant: (****) “Aroonpheng laat de kijker in Manta Ray dichten met beeld en geluid.”
NRC: (****) “Manta Ray laveert tussen realiteitslagen; we raken erdoor betoverd zonder de realiteit uit het oog te verliezen.”

Phuttiphong Aroonpheng 2020
105 minuten
Wanlop Rungkumjad, Aphisit Hama, Rasmee Wayrana
Thais
Nederlands
China, Frankrijk, Thailand
Geen voorstellingen gevonden

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd

alle films