afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

het groene woud, brabant tussen steden

Brabants Landschap presenteert natuur ‘dichtbij huis’. Brabants Landschap zet zich sinds 1932 in voor het behoud en de ontwikkeling van natuurgebieden, landgoederen, boerderijen en kastelen – zoals Het Groene Woud. Zo zorgen we ervoor dat onze prachtige provincie Noord-Brabant het thuis blijft van unieke en zeldzame dier- en plantensoorten.

In het hart van Brabant ligt het grootste landschapsreservaat van Nederland: ‘Het Groene Woud’. Vanuit de steden Tilburg, Eindhoven, Helmond en Den Bosch kom je er via de ‘Groene Poorten’. Hier vinden we bossen, heide, vennen, beekdalen en volop cultuurhistorie. En het edelhert, een icoon van de wildernis, voelt zich hier weer thuis. Dat is best bijzonder in een provincie met één en al bedrijvigheid, een intensieve landbouw en veel mensen die er wonen, werken en recreëren. Brabant is eigenlijk één grote metropool, vol unieke natuur in balans met stad en land, mens en dier. Ervaar in deze bijna kunstzinnige natuurfilm de verborgen natuurlijke schatten van Brabant, het toekomstig Van Gogh Nationaal Park.

Mark Kapteijns heeft gelijktijdig een korte film gemaakt met de titel ‘Brabants zandpad: Bedreigde schoonheid’. Een sfeervol beeld over de bijzondere waarden van zandpaden, die steeds zeldzamer worden. Deze korte film is ingesproken door Wim van de Donk, commissaris van de Koning.

Regisseur/producent Mark Kapteijns zal aanwezig zijn voor een gesprek met de zaal.

Mark Kapteijns 2019
71 minuten
Nederlands
Nederland
Geen voorstellingen gevonden

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd

alle films