afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

l’argent

Een jongen is kwaad op zijn ouders omdat hij geen zakgeld krijgt. Een jonge valsemunter geeft hem francs die hij uitgeeft in een fotowinkel. De baas van de winkel verzint een list om van de francs af te komen met als gevolg dat een bezorger ze uitgeeft in een bar. Hij wordt opgepakt, maar later vrijgelaten. Door de hele affaire is hij wel zijn baan kwijt en belandt in de misdaad. Dit is pas het begin van een verhaal dat steeds dieper wegzakt in criminaliteit en ellende.

FILOSO FILM
Filosofilm gaat over net wat meer dan het kijken naar een film. Wat voor achterliggende kwesties worden in de film vertoond? Komen deze overeen met ons moraal en hoe vallen deze films binnen de 21e eeuw? Als het gaat om de combinatie van films en filosofie bestaan er minstens twee type films: films die een filosofische kwestie als onderwerp hebben en dit met beeldverhaal tot leven brengen en films die met hun materiaal iets filosofisch duidelijk maken.

Dr. Rob van Gerwen gaat met ons in gesprek over de betreffende filosofische kwesties van de film. Het gespreksonderwerp van deze film is: Intimidatie.

Als u zich wilt aanmelden voor een passe-partout kan dit door een mailtje te sturen naar: info@cacaofabiek.nl
Normaal ticket voor deze voorstelling kost € 12,50, een passe-partout voor alle 6 de voorstellingen kost €62,50 (dus 1 filmticket gratis!).

Robert Bresson 1983
85 minuten
Christian Patey, Vincent Risterucci en Caroline Lang
Frans
Nederlands
Frankrijk, Zwitserland
Geen voorstellingen gevonden

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd