afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

ruben brandt, collector

Een sprankelende hyper-originele art-mystery-thriller, waar zoveel film- en kunstplezier van afspat, dat je er wel vrolijk van moet worden. Alsof Picasso een remake maakte van een James Bond uit de jaren ‘60 met Hitchcock als inspiratie.

Ruben Brandt (een samenvoeging van Rubens en Rembrandt) is een psychotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van kunstdieven. Zelf wordt hij geteisterd door nachtmerries waarin de personages uit beroemde schilderijen hem aanvallen en achtervolgen. Als therapeutische noodgreep besluit hij om deze 13 meesterwerken te stelen in de hoop op genezing.

Bijna in het geheim werkte visueel kunstenaar Krstic aan zijn meesterlijke animatiedebuut, waarin hij het esthetische genot van kunst combineert met de meeslependheid van genrefilms. Ongekend speels, vanzelfsprekend en bijzonder stijlvol vormen schilderijen van Hopper, Picasso, Warhol en anderen samen met Art-Deco reisposters en actiescènes uit onder meer Mission Impossible zowel het decor als de personages in het verhaal. Voeg daarbij de fantastische soundtrack, een ode aan zowel orkestrale filmmuziek als de Britse jaren ’60 popliedjes, en je hebt een prachtige, heerlijke, unieke film, evenzeer bejubeld door de critici als het publiek.

Milorad Krstic 2018
96 minuten
Iván Kamarás, Gabriella Hámori, Zalán Makranczi
Engels, Hongaars
Nederlands
Hongarije
Geen voorstellingen gevonden

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd