afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

long day's journey into night

Deze neo-noir vol virtuoze visuele hoogstandjes is in twee delen gesplitst: het eerste is een detectiveverhaal vol verborgen verlangens en onoplosbare intriges, het tweede deel is een duizelingwekkende, trance-achtige droom door de stad Kaili. Let op: een deel van deze film is opgenomen in 3D, maar in de Cacaofabriek alleen te bekijken in 2D.

Luo Hongwu (Jue Huang) keert voor de begrafenis van zijn vader terug naar Kaili, zijn geboortestad die hij vele jaren geleden ontvlucht is. Luo, gekweld door gevoelens van verlies en spijt, herinnert zich de gewelddadige dood van een oude vriend, Wild Cat, en zoekt naar zijn verloren liefde Wan Qiwen, die hij de afgelopen twintig jaar nooit heeft kunnen vergeten.

Het betoverende Long Day's Journey Into Night zit vol verborgen aanwijzingen en dubbelzinnige motieven. Samen met Luo dompelen we ons onder in zijn labyrintische stad, een verstilde, hypnotiserende ervaring vol vervaagde herinneringen en verloren momenten.

Na zijn veelgeprezen debuut Kaili Blues (2016) brak schrijver-regisseur Bi Gan met deze nieuwe film presale box-officerecords in China.

Bi Gan 2018
140 minuten
Jue Huang, Wei Tang, Sylvia Chang
Mandarijn
Engels
China
Geen voorstellingen gevonden

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd