afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

yesterday

Wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers kent? Dit overkomt Jack in de nieuwe film van regisseur Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting) en scenarioschrijver Richard Curtis (Love Actually, Notting Hill). Let op: deze film is uitgesloten van de Jumbo Filmweken!

Singer-songwriter Jack Malik (Himesh Patel) doet al jaren ontzettend zijn best. Hij wordt bijgestaan door zijn manager en beste maatje Ellie (Lily James). Helaas lijkt succes er voor de jonge muzikant niet in te zitten, totdat hij wordt aangereden door een bus precies op het moment dat de hele wereld getroffen wordt door een mysterieuze black-out. Eenmaal uit het ziekenhuis blijkt dat Jack de enige is die zich de nummers van The Beatles nog herinnert.

Vanaf dat moment verbaast Jack iedereen met het ene na het andere prachtige nummer. Natuurlijk wordt hij ontdekt. Hij krijgt fans en een nieuwe geslepen manager (Kate McKinnon). Het grote geld en de roem lokken, maar is dit wel de manier waarop hij succes wil hebben en zal hij niet vroeg of laat door de mand vallen?

Yesterday is een heerlijke mix van romantiek en leuke grappen en een hartstochtelijk eerbetoon aan The Beatles en hun muziek.

Danny Boyle 2019
117 minuten
Lily James, Himesh Patel, Ed Sheeran, Kate McKinnon
Engels
Nederlands
Verenigd Koninkrijk
Geen voorstellingen gevonden

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd

alle films