afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

the white crow

Het is 1961. Een jongeman van slechts 22 jaar oud zit op een vliegtuig van Sint Petersburg naar Parijs. Zijn naam is Rudolf Noerejev en hij maakt deel uit van het wereldberoemde Kirov-Ballet, dat voor de eerste keer buiten de Sovjet-Unie reist.

Eenmaal op zijn bestemming geniet Noerejev met volle teugen van de Parijse levensstijl en van alle kunst, cultuur en muziek die deze duizelingwekkende stad te bieden heeft. De KGB-agenten die hem nauwlettend in de gaten houden vinden zijn gedrag echter verdacht. Vooral zijn vriendschap met de jonge Parisienne Clara Saint wekt argwaan. Wanneer de agenten Noerejev confronteren met een schokkende eis, is hij gedwongen om een hartverscheurende beslissing te maken die de koers van zijn leven voor altijd zal veranderen.

The White Crow vertelt het waargebeurde verhaal van een unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde. Van Noerejevs door armoede getekende jeugd in de Sovjet-stad Ufa tot zijn opkomst als danser in Leningrad, en van zijn aankomst in het Parijs van begin jaren '60 - op dat moment het epicentrum van de westerse cultuur - tot een ijzingwekkende confrontatie op de luchthaven van Le Bourget.

Ralph Fiennes 2018
127 minuten
Oleg Ivenko, Adèle Exarchopoulos, Ralph Fiennes
Engels/Russisch/Frans
Nederlands
Frankrijk, Verenigd Koninkrijk
Geen voorstellingen gevonden

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd

alle films