afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

good stripes

CINEPUUR presenteert CAMERA JAPAN ON TOUR. Camera Japan is een Japans Cultureel festival dat zich voornamelijk focust op film. Elk jaar vindt het festival plaats in verschillende steden, daarnaast gaan er ook elk jaar films “on tour”, dit jaar ook in de Cacaofabriek in Helmond. Een mooie kans om 3 Japanse films te zien die niet eerder in Nederland zijn uitgebracht. Elke film wordt vooraf gegaan door een korte inleiding.

Komedie van regisseur Yukiko Sode, die in 2008 op het filmfestival van Hong Kong de prijs voor beste nieuwe regisseur won.
Midori is van plan haar vriendje Masao na een lange futloze relatie te dumpen. Als Masao voor zijn werk in India verblijft, komt Midori erachter dat ze zwanger van hem is. Door deze onvoorziene verrassing besluiten ze, overigens zonder al te veel enthousiasme, te trouwen.
Ze trekken bij elkaar in en heel voorzichtig ontstaat er eindelijk iets van een vonkje. Tijdens de voorbereidingen leren ze elkaar eindelijk beter begrijpen en ook de familiebanden worden van beide kanten aangescherpt. Dat laatste gaat niet altijd van een leien dakje.
'Good Stripes' is een charmant en ongewoon liefdesverhaal met een droogkomische ondertoon.

LET OP: De film is Japans gesproken met Engelse ondertiteling!

Yukiko Sode 2015
119 minuten
Akiko Kikuchi - Midori Mantani / Ayumu Nakajima - Masao Minamisawa / Asami Usuda / Juri Ihata / Itsuki Sagara / yuko Yamamoto / yu Nakamura / Kyoko
Japans
Engels
Japan
Geen voorstellingen gevonden

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd

alle films