afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

in het hoofd van mijn zusje

Met de persoonlijke documentaire 'In het Hoofd van mijn Zusje' heeft regisseur Ingrid Kamerling een speciale missie: psychische problemen (onder jonge mensen) meer bespreekbaar maken. De film gaat over haar zusje Vivian die op 24-jarige leeftijd een einde aan haar leven maakte.

In deze poëtische en tegelijkertijd rauwe documentaire kruipt de filmmaakster in het hoofd van haar zus, die onverwacht een einde aan haar leven maakte.
De beelden bewegen langs werkelijkheid en fantasie, onderbewustzijn, dromen en gedachten. Een ‘coming of age’-verhaal over de zoektocht naar identiteit. De zusjes leveren elk hun eigen strijd, maar is hun strijd wel zo verschillend? Geleidelijk vervagen de grenzen tussen de zussen, tot het punt dat we ze niet meer van elkaar kunnen onderscheiden. In het hoofd van mijn zusje is een intiem portret van een hechte zussenband en een ode aan kwetsbaarheid.

De documentaire ging in première op het Nederlands Film Festival 2016 en maakte veel los in de Nederlandse en Italiaanse media. De film won zowel de jury- als de publieksprijs op het Perugia Social Film Festival in Italië en de 'Best Documentary Award' op het International Film Festival Delhi.

Na afloop is er ruimte om in gesprek te gaan met regisseur Ingrid Kamerling en mensen van STORM Zuid Oost.
STORM Zuid Oost is een project voor depressie- en suïcidepreventie in Peelregio/Helmond.

Ingrid Kamerling 2017
60 minuten
Documentaire
Nederlands
Nederlands
Nederland
Geen voorstellingen gevonden

zoek