afbeelding van film scene
afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

three generations

Deze film maakt onderdeel uit van de serie ‘Under The Rainbow’; De Cacaofabriek wil er voor iedereen zijn en een plek bieden waar iedereen zichzelf kan zijn. Under The Rainbow is een educatief, inspirerend en gezellig programma met als doel om te verbinden en bij te dragen aan de acceptatie van de LGBTQIA+ community. Iedereen is van harte welkom, of je nu gelijkgestemden wilt ontmoeten of je horizon wilt verbreden. Ramone is een tiener die opgroeit in de East Village in New York. Ze woont al sinds jaar en dag met haar moeder bij haar lesbische oma en haar vriendin. De drie vrouwen hebben Ramone samen opgevoed, maar geen van allen kon bevroeden dat Ramone van kinds af aan voelt dat ze in het verkeerde lichaam is geboren. Haar moeder Maggie heeft er aanvankelijk moeite mee dat haar dochter als 'Ray' door het leven wil gaan. Maar uiteindelijk verleent ze Ray toestemming om medische stappen te ondernemen en de toekomstige transitie in beweging te zetten. Maar Ray moet ook toestemming hebben van haar vader Craig, die ze sinds haar geboorte niet meer heeft gezien.

Man of vrouw? Gevangen zitten in het verkeerde lichaam is een aangrijpend probleem. Transgender is tegenwoordig de term die deze lastige en ingewikkelde problematiek omschrijft. In de Amerikaanse tragikomische film Three Generations is Ray een jongen in een meisjeslichaam. Met behulp van hormonen moet de fysieke transformatie daadwerkelijk plaats vinden. Voor deze behandeling is dan wel de handtekening van beide ouders vereist, want Ray is pas zestien.

Ray groeit op in een ongebruikelijk gezin. Oma Dolly (Susan Sarandon) is lesbienne die samenwoont met haar vriendin. Ray’s moeder Maggie (Naomi Watts), de gescheiden dochter van Dolly, woont met Ray (Elle Fanning) bij het lesbische stel in. Maggie twijfelt over het verlenen van toestemming voor de geslachtsverandering en moet bovendien op zoek naar de biologische vader van Ray voor de cruciale tweede handtekening

Gaby Dellal 2016
92 minuten
Naomi Watts, Elle Fanning, Susan Sarandon, Maria Dizzia, Tate Donovan, Sam Tramelle en Linda Emond
Engels
Nederlands
Verenigde Staten
di 14 dec 2021 - 11:30 - Zaal 4

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd