afbeelding van film scene
afbeelding van film scene

wolflady

De documentaire ‘Wolflady’ over de Eindhovense zangeres Sharon Kovacs is geselecteerd voor het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). De film van regisseur Daan Willekens uit Eindhoven ging in première tijdens het grootste documentairefestival ter wereld dat van 19 tot en met 30 november plaatsvindt in de hoofdstad.

De door de wol geverfde muzikant Oscar Holleman valt van zijn stoel als hij de stem van de 21-jarige zangeres Sharon Kovacs hoort: "Een tweede Amy Whinehouse". Kovacs, bijgenaamd The Wolf Lady, stapt op de dertig jaar oudere Holleman af, ontdekker en muziekproducer van internationale succesvolle bands als Within Temptation en Krezip, en gaat met hem een pact aan. Hun muzikale zoektocht brengt hen naar Cuba, London, Hamburg, Berlijn en New York. Onderweg zijn we getuige van Sharons pijn uit het verleden en de noodzaak om iets te maken, de schreeuw om erkenning. De documentaire laat zien hoe die twee hectische jaren verlopen. Met ups and downs, met pillen en drugs, met ruzie en liefde, met sigaretten en geestelijke klachten en vooral met de 'alles of niets’ mentaliteit leggen de twee de basis voor het verwezenlijken van Sharons muzikale ambities.

Sharon Kovacs is de grote Nederlandse popbelofte. Ze wordt vanwege haar donkere stijl en diepe stem veel vergeleken met Beth Gibbons van Portishead, Amy Winehouse en Shirley Bassey. Haar single My Love werd meteen door de radio opgepikt en het debuutalbum is in de maak. Desondanks stond ze wel al op een prominente spot op Lowlands, waar haar filmische en orkestrale pop veel indruk maakte. Na de documentaire over haar muzikale tocht treedt ze zelf op.

De excentrieke, 21-jarige zangeres Sharon Kovacs en haar producer Oscar Holleman worden twee jaar lang gevolgd tijdens hun hectische, muzikale ontdekkingstocht. Terwijl de filmmaker Kovacs’ eerste grote stappen naar een internationale carrière vastlegt, gaat het onstuimige zangtalent in interviews dieper in op de worsteling met haar roerige jeugd.

Daan Willekens 2014
65 minuten
Sharon Kovacs, Oscar Holleman
Nederlands
Nederlands
Nederland
Geen voorstellingen gevonden

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd