expo

04 sep - 02 okt 2022 / Fresh Cacao

Fresh Cacao: Vers Academietalent lichting 2022 in De Cacaofabriek Expo

Elk jaar in september presenteert De Cacaofabriek vers academietalent. Samen met Stichting Carat bieden we de nieuwe lichting een professioneel podium én maakt zij kans op de Helmondse kunstprijs die dit jaar voor de vijfde keer wordt uitgereikt. We presenteren u: lichting 2022! Vanaf 04 september dagelijks te zien in onze expo ruimte.

Vers academietalent

De Cacaofabriek vindt het belangrijk om ruimte te geven aan jonge makers. Ruimte om zich te presenteren en verder te ontwikkelen. Daarom is de expositie Fresh Cacao elk najaar een vast onderdeel in het tentoonstellingsprogramma. Voor deze expositie worden eindexamenkandidaten van verschillende kunstacademies gescout en uitgenodigd om hun werk ten toon te stellen in de monumentale ruimtes van De Cacaofabriek.

Meer informatie over de selectie van 2022, de Carat Lucas Gassel Prijs en de expositie vindt u via onderstaande link.

Meer informatie over Fresh Cacao

16 okt – 27 nov: wat er gebeurt wanneer er niets gebeurt

Expositie Wat er gebeurt wanneer er niets gebeurt - in De Cacaofabriek Expo

Van zondag 16 oktober t/m 27 november 2022 is de tentoonstelling ‘Wat er gebeurt wanneer er niets gebeurt’ te zien in onze expositieruimte. Collectief Zuiver en kunsthistoricus en schrijver Manus Groenen brengen in totaal acht kunstenaars bij elkaar, die het bijzondere in het alledaagse onder de aandacht brengen. Het concept is gebaseerd op het werk van de Franse filosoof en schrijver Georges Perec. Graag een rondleiding? Mail dan naar onze programmeur Expo: juliennetullemans@cacaofabriek.nl.

Je hoeft niet per se op reis voor een nieuwe ervaring: met een nieuwe frisse blik is er nog genoeg te ontdekken in je eigen huis... en in deze tentoonstelling! In De Cacaofabriek Expo is werk te zien van kunstenaars Elye Boerenkamps, Stijn ter Braak, Mischa Doorenweerd, Ruud Goedhart, Eva Hoonhout en Reinier Vrancken, en ook van Jolijn van den Heuvel en Tyrell Kuipers van Collectief Zuiver. Deze kunstenaars delen hun artistieke manieren van kijken die het publiek inspireren om te leren zien wat er gebeurt, wanneer er ogenschijnlijk niets gebeurt.

Meer informatie over 'Wat er gebeurt wanneer er niets gebeurt' vind je hier.

zoek