Het Brugwachtershuisje

Bij de brug over het kanaal naar De Cacaofabriek vind je nog een echt brugwachtershuisje. Hier bediende vroeger de brugwachter de beweegbare brug voor de scheepvaart. Door technische ontwikkelingen zijn brugwachtershuisjes veelal overbodig geworden en hebben deze een andere bestemming gekregen. Al enkele jaren is het brugwachtershuisje een creatieve plek als verlengde van De Cacaofabriek. Maar tot oktober komt de oude sfeer van het brugwachtershuisje weer tot leven dankzij een nieuwe bewoner. 

albert: de nieuwe bewoner van het brugwachtershuisje

Is het je al opgevallen? Er is een nieuwe brugwachter in het Brugwachtershuisje bij De Cacaofabriek. Tot en met oktober wordt ons Brugwachtershuisje bewoond door Albert. Albert van der Voort om precies te zijn.

Hij is een voormalig brugwachter die door inkrimping van het aantal brugwachters vroegtijdig met zijn werk is gestopt. Waar hij eerder als brugwachter werkte is niet bekend. Omdat zijn leven geen enkele zin meer heeft, besloot hij het brugwachtershuisje in Helmond te bezetten. Dat de brug niet meer actief is en het kanaal onbevaren, deert hem kennelijk niet. Hij is weer op zijn plek, dat is het belangrijkste.

Benieuwd naar wie Albert is? Iedere week leer je hem een beetje beter kennen via verschillende afleveringen op Facebook.

Stadskunstenaar Luc De Graaf

Brugwachter Albert is een project van de Helmondse stadskunstenaar Luc de Graaf. Afgelopen december werd hij benoemd tot Stadskunstenaar en neemt daarmee het stokje over van fotografe Tahné Kleijn. Een stadskunstenaar geeft samen met de inwoners, organisaties, scholen en bedrijven nog meer kleur en plezier aan de stad, en zorgt voor verbinding. Luc wil dit doen met de inzet van humor en plezier, want humor is kunst. Daarbij wil hij zich laten leiden door de actualiteit.

Luc is een echte Helmonder en een duizenpoot in het leven. Zowel huisvader, vriend, komiek, muzikant, tekenaar, kunstenaar en schrijver van verhalen. En dat allemaal met een goede dosis humor. 

Meer informatie over Luc vind je op zijn website.

zoek