Wouter Planteijdt

Pop

Wouter Planteijdt

Bullhorn

Podium

Vele jaren was hij de gitarist van kleinkunstenaren als Sanne Wallis de Vries, Paul de Munnik, Jeroen van Meerwijk, Maarten van Roozendaal, Viggo Waas en Ricky Koole. Maar nu is het tijd voor Planteijdt!

 

Soms dienen zich liedjes aan die een eigen ‘vehikel’ behoeven. In het voorjaar van 2016, na de tour rond het 10de Sjako!-album ‘the 10th’, lazerden zomaar de liedjes voor ‘Bullhorn’ uit het plafond van Wouter Planteijdt zijn werkkamer. Hij vond drummer Mischa Porte en contrabassist Gerco Aerts die ritme geven aan zijn riffs. Muzikanten uit de buitencategorie. De nieuwe liedjes kennen een meer open en akoestisch geluid dan uit zijn Sjako!-tijd. Ze passen het beste in het genre Americana, roots, blues, pop, maar soms ook een jazzy-sound.

Wouter bleef jaren op de achtergrond. Nu treedt hij (weer) naar voren. Krijgt zijn gitaar de hoofdrol. Zijn prachtige solo’s. Zijn virtuoze techniek. Zijn fijnzinnige touch. Wouter beheerst ondertussen ook de kunst van het weglaten en schreef voor ‘Bullhorn’ eerlijke, spannende songs. Daarin herkennen we ineens weer die fantastische frontman van Sjako! 

Music Maker schreef: ''Authentiek vakmanschap. Sterke arrangementen, smaakvolle exposities en prachtige melodielijnen''. Terwijl Parool schreef: ''Dit is een man die muziek in- en uitademt. Mijn hemel, wat kan hij gitaar spelen''.

vr 15 mrt.

Locatie

Popzaal

Aanvang

21:00

Zaal open

20:30

Verwacht einde

22:30

Cacaofabriek logo

Kies een taal