The Maureens

Pop

The Maureens

Everyone Smiles Tour 2024

Podium

Houd je van muziek van The Beatles? Van The Beach Boys? The Byrds? Teenage Fanclub? Of dichter bij huis: Johan of Daryll Ann? Kom dan naar De Cacaofabriek voor een show van The Maureens! Deze band is de soundtrack van de perfecte voorzomeravond. Gitaarpop geïnspireerd door grootheden uit de rijke 60s en 70s: catchy liedjes die je na één luisterbeurt moeiteloos mee neuriet.

De band bestaat (al!) sinds 2012 en vindt haar oorsprong in de Utrechtse muziekscène. Inmiddels is het epicentrum verschoven richting Oost- Nederland, maar dat verandert de sound van The Maureens niet. De melancholische liedjes van zanger/gitarist Hendrik Jan de Wolff ademen liefde voor melodie en harmonie en dat hoor je terug in de arrangementen. Waar de muziekwereld van nu lijkt te draaien om Spotify en Apple Music, verkopen The Maureens liever dozen vinyl via het Spaanse Meritorio. 

De band speelde in DWDD en Leo Blokhuis nam het album ‘Bang The Drum’ op in zijn jaarlijst voor OOR. Inmiddels staat de band aan de vooravond van de release van plaat nummer vier: ‘Everyone Smiles’. Die werd afgelopen jaar opgenomen met Frans Hagenaars in studio SSE-Noord. Zo wordt er weer een hoofdstuk bijgeschreven in de queeste naar het ultieme liedje. Kom genieten van The Maureens! 

vr 03 mei

Locatie

Popzaal

Aanvang

20:45

Zaal open

20:15

Verwacht einde

22:15

Cacaofabriek logo

Kies een taal