Krienouwa

Rock

Pop

Jazz/blues

Krienouwa

Hombres + Tinkers Drinkers & Dreamers

Podium

Krienouwa is een reeks waarbij twee bands zich mogen presenteren op ons mooie podium. De bands hebben op de een of andere manier een relatie met Helmond. Op deze manier proberen wij de talentontwikkeling van (Helmondse) muzikanten te ondersteunen.

Hombres
Kom kijken en luisteren naar Hombres, een band die zichzelf omschrijft als 'that little ol'band from The Peel'. Stel je voor: de zon brandt op je bol, de weg lijkt oneindig en de lucht zindert boven de woestijn. In de verste verte geen leven te bekennen. Alleen cactussen en een dirty road ahead… Op je radiootje vuige, gruizige, rafelige bluesrock music. Daar gáán de mannen van Hombres dus voor! Vijf uit de Peel getrokken, ervaren muzikanten. Zij halen hun inspiratie uit the sound of the early ZZ TOP en andere helden uit de 70’s. Muziek uit het hart, met ruim baan voor eigen interpretatie, kenmerkt de vriendschap die zij delen. 

Tinkers, Drinkers & Dreamers
Tinkers, Drinkers & Dreamers behoeft nauwelijks nog een introductie in het Helmondse. In haar bijna dertigjarige bestaan heeft zij verschillende festivals aangedaan. Zo stond de band onder meer op diverse edities van het Folkwoodsfestival, het Eire at the Top festival in Enkhuizen, het Keltisch festival in Goirle en op het Parkfestival in Oosterhout. Ook pubs, cafés en kleine intieme theaters zijn plekken waar Tinkers, Drinkers, Dreamers graag geziene gasten zijn. De band heeft in het verleden twee CD’s uitgebracht: ‘Running Roots’ en ‘A Gap in the Clouds’. De bandleden hebben zeer uiteenlopende muziekachtergronden. Van rock, via blues naar americana. Zelfs ragtime, old-time en country-invloeden zijn te bespeuren in de arrangementen van de traditionals die gespeeld worden. Jigs, reels, polka’s en old-time tunes met illustere namen hebben een vaste opbeurende plaats in het repertoire, met liefde en vaart gespeeld. De band bestaat uit Bart van Asten (gitaar en zang), Karel van Bokhoven (mandoline en zang), Ton van der Weerden (accordeon) en Ruud Sempel (bas).

vr 20 sep.

Locatie

Popzaal

Aanvang

20:45

Zaal open

20:15

Verwacht einde

22:45

Cacaofabriek logo

Kies een taal