Filosofilm - Meek's Cutoff
Filosofilm - Meek's Cutoff

Filosofilm - Meek's Cutoff

#3

Film
In 1945, aan het begin van de Oregon trektocht, trekken drie families onder leiding van Stephen Meek over het Cascade gebergte. Meeks zegt een binnendoor weg te kennen, maar van lieverlee loopt de expeditie helemaal vast in de droogte van de woestijn dan wel tussen de rotsen. Moeten ze zich dan door een indiaan de weg laten wijzen—in die dagen een aartsvijand?

Deze cursus gaat over de film Meek's Cutoff. Voorbij de grenzen van de beschaving op zoek gaan naar nieuwe leefomstandigheden. Voorbij de romantische verhalen die we daar standaard over horen.

De cursus Filosofilm
Filosofilm gaat over net wat verder dan alleen het kijken naar een film. Wat voor achterliggende kwesties worden in de film vertoond? Komen deze overeen met ons moraal en hoe vallen deze films binnen de 21e eeuw? Als het gaat om de combinatie van films en filosofie bestaan er minstens twee type films: films die een filosofische kwestie als onderwerp hebben en dit met beeldverhaal tot leven brengen en films die met hun materiaal iets filosofisch duidelijk maken. Dr. Rob van Gerwen gaat met je in gesprek over de betreffende filosofische kwesties van de film.

Tijden en tickets

  • maandag 11 maart

    18:30u - 21:20u

    Zaal 2

Cacaofabriek logo

Kies een taal