Enslaved

Metal

Enslaved

European Spring Tour 2024

Podium

Holy moly, wat een geweldige package! Enslaved behoeft vanzelfsprekend geen introductie. De Noorse Vikingen staan al jaren aan de top van de internationale metalscène. In hun kielzog brengen ze twee meer dan talentvolle bands mee: het Engelse Svalbard en Wayfarer uit Amerika.

Enslaved - uit het Noorse Bergen - timmert al sinds 1991 aan de weg en is altijd bezig geweest om grenzen te verleggen en nieuwe dingen te proberen. Brute albums als 'Eld' en 'Frost' uit de beginperiode, maar ook het laatste album 'Heimdal' uit 2023 laten een band zien en horen die constant bezig is zichzelf te vernieuwen. De band is inmiddels een graag geziene gast op alle major festivals ter wereld. Wat ongelooflijk gaaf dat Enslaved nu naar Helmond komt voor een headlineshow!

Eén van de meest veelbelovende nieuwe bands in de blackmetalscène is Svalbard uit, anders dan de naam doet vermoeden, Engeland. De band rondom frontvrouw Serena Cherry (zang/gitaar) speelde zelfs al op festivals als Hellfest in Frankrijk, Inferno in Noorwegen en Alcatraz in België. Daarnaast tekende Svalbard een platendeal bij het gerenommeerde label Nuclear Blast! Zoals op het laatste album 'The Weight Of The Mask' te horen is, zit de band muzikaal in de hoek van black metal, shoegaze en darkwave.

Wayfarer uit Denver, Colorado, omschrijft zijn eigen muziek als black metal, doorspekt met gothic country en americana. Onlangs verscheen het nieuwste album 'American Gothic' en de pers was daar unaniem laaiend enthousiast over.

di 12 mrt.

Locatie

Popzaal

Aanvang

19:30

Zaal open

19:00

Verwacht einde

22:30

Wat vind je hiervan?

 • Enslaved

  Concert

  European Spring Tour 2024

  12 di mrt.

  Enslaved
 • HELLMOND OPEN AIR

  Concert

  Festival

  Metal

  13 za jul.

  HELLMOND OPEN AIR
 • Marduk

  Concert

  Memento Mori Tour 2024 - Support Origin & Doodswens

  11 do apr.

  Marduk
 • Warkings

  Concert

  For King And Crown Tour 2024

  27 za apr.

  Warkings
Cacaofabriek logo

Kies een taal